Pas på med at låne penge af private over Facebook

I løbet af de sidste par år er det blevet meget populært at låne penge fra private over Facebook. Det er en tendens, der er kommet mere og mere frem de sidste par år, og det er ikke noget, der ser ud til at stoppe foreløbigt.

Men du skal være meget varsom med at låne penge på denne måde, da der kan være en række ulemper forbundet med det.

Flere og flere låner af private

Det foregår egentlig ganske nemt. Du spørger bare om et lån i en Facebook gruppe, og inden længe kan du modtage pengene direkte via MobilePay. Men selvom det virker ganske nemt, kan det være meget risikabelt at kaste sig ud i, da du ikke kan være sikker på, hvem der sidder i den anden ende.

Når du låner penge fra en almindelig låneudbyder, er det et firma, der sidder på den anden side. Men når du låner af private, har du ingen garanti eller sikkerhed som “kunde”, og du ved reelt set ikke, hvem du låner penge af, når du vil have et privat lån via Facebook. Og det kan være farligt. For sikre lån kan du altid kigge her i stedet for.

Et alternativ hvis du er kommet i RKI

En af grundene til, at mange vælger denne løsning frem for at låne penge fra en online låneudbyder eller andre, skylde blandt andet ofte, er ansøgeren er kommet i RKI og dermed ikke har andre muligheder for at låne penge.

Når du låner penge via Facebook, bliver der ikke lavet et baggrundstjek, og udlåneren skal ikke bede dig bekræfte med NEMid, som du eks. skal hos en alm. låneudbyder. Er du kommet i RKI, og har du brug for at låne penge, og skal du låne privat, er det trods alt en god ide at nøjes med at låne penge af personer, du kender i virkeligheden. Det bedste er naturligvis ikke at låne flere penge, til du evt. er kommet ud af RKI. Hvis du skal låne penge igen, kan du finde gode lån online her.

Ingen sikkerhed eller garantier

Du er på ingen måde sikret som kunde, når du vælger at låne penge af private via et medie som Facebook.

Du har ingen garantier eller sikkerhed, og du ved jo ikke, om der står nogen uden foran din dør en dag, fordi du skylder dem penge. Så tænk på din egen sikkerhed, når du skal låne penge, og sørg gerne for at låne dem af reelle låneudbydere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *