3 gode råd til dig der skal være gæst til en konfirmation

Når du skal være gæst til en konfirmation, er der her en række råd, du kan tage til dig, hvis du gerne vil være en så god gæst som mulig.

Har du ikke prøvet at være med til en konfirmation før, er der ingen tvivl om, at du kan bruge disse gode råd. Det hele er naturligvis frivilligt, men det kan bare være god stil at gøre, som der står her.

Du kan finde meget mere info om konfirmation som tradition her.

Giv en personlig gave

Først og fremmest kan det være en rigtig god idé at give en personlig gave. Selvfølgelig er konfirmander glade for at få penge, men de er også glade for at få rigtig gode og personlige gaver. Hvem er ikke det?

Er vedkommende eks. glad for at male, kan du jo give en række kunstartikler, så konfirmanden kan blive endnu bedre til at lave kunst. Eller du kan give en guitar, hvis konfirmanden har et brændende ønske om at lære at spille guitar. Kender du konfirmanden godt, er det nemmere at finde på en god og personlig gave.

Svar på invitationen i god tid

Det er også en rigtig god skik at svare på invitationen i god tid. På den måde bliver det meget nemmere for værten at planlægge festen, og du risikerer ikke at glemme at svare på invitationen, som mange ender med at gøre, eller også ender de med at svare for sent.

Der skal tit mange mennesker med til sådan en fest, og derfor kan det altså være rart for værten at vide, hvem der kommer, og jo hurtigere de finder ud af, hvor mange af gæsterne der kan komme, desto hurtigere kan de også komme i gang med at planlægge selve festen.

Skriv en sang eller en tale til konfirmanden

Sidst, men ikke mindst, kan det være rigtig sjovt, hvis du kan skrive en sang eller en tale til konfirmanden. Der er mange, der skriver bl.a. sange til sådan en fest, og det er ikke unormalt, at I skal igennem en håndfuld sange på sådan en dag, fordi mange skriver et par sjove vers til en munter melodi.

Er du bedre til at holde taler, er det bare med at forberede en super tale til konfirmanden, som du kan holde på dagen. Det vil vedkommende i den grad også sætte pris på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *