Kan jeg låne penge når jeg står i RKI?

Er du havnet i en uheldig situation rent økonomisk, hvor du er havnet i RKI, kan det være svært at låne penge, så længe du er registreret som dårlig betaler.

Men betyder det, at det er helt umuligt at låne penge, når du står i RKI? Eller er der en mulighed for at låne penge, på trods af at du står registreret i RKI eller Debitor Registret.

Sådan kan du låne penge i RKI

Hvis du står i RKI og gerne vil låne penge, har du stadig en række muligheder. Det er ikke lige så nemt som at låne penge uden at være i RKI, men det kan være dit eneste alternativ til at få et lån.

Den ene mulighed er at låne penge med en kautionist. Det betyder, at der er en anden, der står inde for dit lån, så det er vedkommende, der hæfter for lånet. Den anden mulighed er at låne penge privat, hvor du heller ikke skal godkendes, som du skal med mange online låneudbydere. Er du ikke i RKI, kan du nemt låne penge her.

En grund til at du står i RKI

Det er dog trods alt stadig vigtigt at huske på, at der er en grund til, at du er havnet i RKI. Derfor vil det bedste nok også være at vente på, at du ikke længere står i RKI, før du igen kaster dig ud i at låne penge.

Når du står i RKI, er det naturligvis for firmaernes sikkerhed, så de ikke låner penge ud til personer, der ikke kan betale pengene tilbage. Men det er lige så meget et tegn til dig om, at du nok bør få styr på din økonomi, før du igen ansøger om at låne penge.

Kom ud af RKI og få nemmere ved at låne igen

Er du havnet i RKI, er det derfor en rigtig god ide at gå i gang med at arbejde på at komme ud af RKI igen. Det er bestemt ikke umuligt at komme ud af RKI igen, det kræver bare en hård og målrettet indsats.

Først og fremmest bør du ikke optage yderligere lån. Og så kan det være en god ide at lave aftaler med alle dine kreditorer, så du er sikker på, at du får betalt af på alle dine lån hver måned. Og så bør du lægge et budget for din privatøkonomi, så du er sikker på, at der er penge til dine kreditorer hver eneste måned. Det er en god måde at komme i gang med at betale din gæld af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *