Investering for begyndere

Er man god til at spare penge op, så vil man i mange tilfælde gerne i gang med at investere sine penge. Det kan dog hurtigt godt virke forvirrende, hvorfor man kan have brug for et lille skub. Et lille skub skal ikke forstås som en opfordring, men blot en guide til hvordan man kommer i gang – og sådan en kan du finde på denne side.

Generelt om investeringer

Vi kommer herunder ind på, hvad du skal vide om investeringer på et generelt plan, før du går i gang.

Risiko

Risiko kan man ikke undgå, og hvis man kunne det, så ville det være fantastisk. Grunden til at du tjener penge på investeringer er netop, at der er risiko involveret. Havde alt været risikofrit, så ville du kunne forvente et meget lavere afkast. Vi ser også ofte, at risiko og potentielt eller forventet afkast hænger sammen. Tager man noget som Tesla for nogle år siden, så var det høj risiko (det er det stadig), men man kan også forvente mere.

Forventet afkast

Det er ikke nemt for forvente noget specifikt i fremtiden, når det kommer til investeringer. Man kan dog alligevel sige lidt på baggrund af historiske data. Goldman Sachs siger, at de forventer et gennemsnitligt afkast på 6 procent de næste 10 år. Kigger man bagudrettet, så giver det god mening, og mange snakker derfor om, at man på lang sigt vil kunne forvente et gennemsnitligt afkast på 6-8 procent.

Synes du dette er for lavt, så er det nok fordi du tager en for lille risiko. Som vi var inde på, så hang risiko og afkast sammen. SP500 består af 500 forskellige virksomheder i USA, så din risiko er spredt på mange, og det kan være at nogle af dem falder mens andre stiger meget, og derfor får du et relativt gennemsnitligt afkast, hvis alt går som det skal. Det kan man dog ikke forudsige, og derfor skal du tage alt dette som værende teoretisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *