Få mere ud af din have

Hvis du endelig har fået dig din egen have, kan du også glæde dig til at bruge den aktivt. Det kan også være, at du har haft egen have i lang tid, men bare ikke har haft overskud til rent faktisk at bruge den før nu.

Her kommer vi med lidt tips og inspiration til, hvordan du kan få mere ud af din have, i stedet for bare at have fliser eller en stor græsplæne, som du måske har i dag. Det er jo noget sjovere at have kirsebærtræer, æbletræer eller hvad du nu kan finde på.

Plant frugttræer eller buske med bær

Og hvis vi starter i den ende, så kan du jo bruge din have til at frugter og grøntsager. Du kan bl.a. plante kirsebærtræer, eller hvad med at få din helt egen grøntsagshave, så du bare kan gå direkte ud i den og hente det, du skal bruge til at lave aftensmad. Dyrket direkte i din egen have.

Der er noget befriende ved at begynde at blive selvforsynende med en række madvarer, som du altså kan dyrke i din egen have, hvis du har lyst til det.

Få dig et drivhus

Du kan også bruge din have til at lave dit eget drivhus. Det er det perfekte sted til at dyrke tomater, agurker, chilier, vindruer eller hvad du nu ellers har lyst til at have derinde. Der er mange gode muligheder for at dyrke lækre spiselige sager i et drivhus.

Det behøver ikke engang at være særlig dyrt at få sig et drivhus. Du skal bare sørge for, at det bliver lavet på et solidt fundament, og så bør du vælge et drivhus af en god kvalitet, så det også står der dagen efter et mindre blæsevejr, som vi jo nogle gange kan få i Danmark.

Lav en urtehave

Sidst, men ikke mindst, kan du jo gå i gang med at lave din helt egen urtehave, hvor du kan plante alt fra basilikum og timian til oregano og citrongræs eller hvad du nu ellers ønsker at have i din egen urtehave.

Det er nemt at komme i gang med, men du skal naturligvis sørge for at tage dig godt af det, hvis du vil have succes med at få de krydderurter frem, som du har plantet. Men når det først er lykkedes, er det en fornøjelse at hente krydderurter fra sin egen have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *