Alkoholisme – en sygdom eller et valg?

Alkoholisme er et emne, der ofte diskuteres, fordi der er mange forskellige opfattelser af, hvad det egentlig er. Nogle mennesker mener, at det er en sygdom, som man ikke kan undgå, mens andre mener, at det er et valg, man selv tager. Så hvilken af disse to opfattelser er den rigtige?

Alkoholisme som en sygdom

Nogle mennesker mener, at alkoholisme er en sygdom, fordi det er en afhængighed, som man ikke kan undgå. De mener, at man ikke selv vælger at blive alkoholiker, men at det er noget, man bliver, fordi man er udsat for en række faktorer, som gør, at man udvikler en afhængighed.

Alkoholisme som et valg

Der er også mange, der mener, at alkoholisme er et valg, fordi man altid har mulighed for at stoppe med at drikke, hvis man vil. De mener, at det er noget, man selv vælger at gøre, og at man ikke er nødt til at drikke, selvom man er alkoholiker.

Hvad er den rigtige opfattelse?

Det er svært at sige, hvilken af disse to opfattelser der er den rigtige, fordi der er mange forskellige meninger om alkoholisme. Det er klart, at der er nogle mennesker, der ikke kan undgå at blive alkoholikere, fordi de har en arvelig disposition for det. Men det betyder ikke, at alle alkoholikere er arveligt forudsatte. Nogle mennesker vælger at blive alkoholikere, selvom de ikke har en arvelig disposition for det. Det er derfor svært at sige, hvorvidt alkoholisme er en sygdom eller et valg. Det er klart, at der er nogle mennesker, der ikke kan undgå at blive alkoholikere, men det betyder ikke, at alle alkoholikere er syge. Nogle mennesker vælger at blive alkoholikere, selvom de ikke er syge.

Konklusion

Der er mange forskellige opfattelser af, hvad alkoholisme er. Nogle mener, at det er en sygdom, som man ikke kan undgå, mens andre mener, at det er et valg, man selv tager. Det er svært at sige, hvilken af disse to opfattelser der er den rigtige, fordi der er mange forskellige meninger om alkoholisme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *