3 tips til dig der vil være fodbolddommer

Har du en drøm om at blive fodbolddommer, og vil du gerne klædes godt på til opgaven, kan vi her komme med et par gode råd til dig, som du kan tage med på vejen. Det er ikke svært at komme i gang med at blive dommer i fodbold. Du skal til at starte med bare tage dig et kursus, som du melder dig til gennem DBU. Det koster penge at tage det enkelte kursus, men det kan i visse tilfælde dækkes af din klub, hvis du er medlem af en fodboldklub.

Køb flotte plissegardiner her.

Du skal forstå teorien før du kan dømme i praksis

Når du skal på dommerkursus, er det meget vigtigt, at du sørger for at sætte dig godt ind i den teoretiske del af at være dommer. Som dommer er det jo dit job, at du kan fodboldloven, og derfor er det ikke her, at skal slække på det. Du skal jo bestå en eksamen for at blive dommer, og her er det vigtigt, at du har hørt efter på dit kursus.

Du kommer til at lave fejl – accepter det

Uanset om du er ny eller rutineret dommer, kommer du til at lave fejl. Det kan stort set ikke undgås. Derfor er det også meget vigtigt, at du hurtigt lærer at acceptere, at du laver fejl, så du kan lære af dem og komme videre. Hvis du hænger dig i dine fejl, og hvis du lader dine fejl gå dig for meget på, kommer du ikke til at blive en god dommer, da du kommer til at hænge dig for meget i det, der er gået galt. Så accepter at du kommer til at lave fejl og prøv for så vidt som muligt at lære af dine fejl, så du ikke kommer til at gøre det samme igen.

Tag ikke dig selv alt for alvorligt – humor er et godt værktøj som dommer

Sidst, men ikke mindst, kan det også være en god idé ikke at tage dig selv alt for alvorligt som dommer. Selvfølgelig skal du passe dit job som dommer i en kamp, men hvis du også har plads til at grine af dig selv, og hvis du kan bruge humor som et værktøj i din kontakt til spillerne, kan du virkelig komme langt. Det er et rigtig godt redskab at kunne tage med sig ind på banen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *