3 gode råd til dig, der overvejer et nyt tag

Et tag er en stor investering, men du ved sikkert allerede, at det er en nødvendighed i mange tilfælde. Taget har nemlig stor betydning for huset – og et nedslidt tag kan altså gøre stor skade på hele resten af huset. Taget bør derfor skiftes i god tid for at undgå at resten af huset tager skade. Der er dog nogle ting, du bør overveje, inden du går i krig med at få skiftet taget ud. Vi har her samlet 3 gode råd til, hvordan du bør forholde dig, når du overvejer et nyt tag til dit hus.

Udnyt et gratis tagtjek

Selvom dit tag måske ser lidt gammelt og nedslidt ud, betyder det dog ikke, at dit tag skal skiftes ud. Det kan være, at dit tag bare har brug for en rens eller lidt reparation for at se ud som nyt. Samtidig betyder et ellers pænt tag heller ikke, at dit tag ikke skal skiftes ud. Du kan altså ikke altid se, om taget er ved at være nedslidt, især hvis du ikke er fagperson på området. Det er lige præcis af denne årsag at mange tagfirmaer som f.eks. Jysk Tagkompagni tilbyder gratis tagtjek. Her får du altså besøg af en professionel tagdækker, som kan hjælpe dig med at finde ud af, om det er på tide at få skiftet taget ud eller om der blot skal nogle reparationer til. Det er jo ærgerligt at smide penge efter et helt nyt tag, hvis det viser sig, at det slet ikke er nødvendigt.

Skift taget om vinteren

Et tag kan skiftes året rundt – også selvom det umiddelbart virker til, at der skal være godt vejr og høje temperaturer. Du behøver altså ikke vente til sommer med at få taget skiftet. I mange tilfælde er det endda bedre at få skiftet taget ud om vinteren. For det første regner det væsentligt mindre om vinteren end om sommeren, og det gør selve arbejdet nemmere. For det andet så er der også en tendens at håndværkernes ordrebøger generelt er mindre fyldte om vinteren. Du kan derfor få taget skiftet hurtigere, hvis du vælger at få det ordnet om vinteren – ellers kommer du jo helt bagerst i køen til sommer, hvor alle andre også skal have taget skiftet.

Brug en tagberegner

Hvis du skal have taget skiftet, kommer det selvfølgelig til at koste penge. Priserne varierer dog meget fra tagfirma til tagfirma – og naturligvis også alt efter størrelsen af dit tag, valg af tagtype, stand på undertag og meget mere. Det kan derfor være en idé at få et tilbud fra flere forskellige tagfirmaer, så du kan sikre dig, at du får den bedst mulige pris på taget efter dine behov og ønsker. Hos Jysk Tagkompagni kan du f.eks. udfylde en tagberegner med alle dine oplysninger og få en mere konkret pris på et nyt tag til dit hus. Det er generelt en god måde at få indblik i alle de omkostninger, der er forbundet med et nyt tag.

Vi håber at du nu er bedst muligt rustet til at tage beslutningen om et nyt tag, uanset om du skal have nyt tag i Farum eller Vejle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *